Liturgische bloemschikking

 Ga mee! Samen getuigen van geloof, hoop en liefde

zondag 18 februari 2024

De teksten sluiten aan bij het jaarthema van de
Protestantse Kerk: ‘Ga mee! Samen getuigen van geloof, hoop en liefde’. De lezingen komen uit de Bijbelboeken Prediker en Jeremia. Het boek Prediker behandelt het thema van de vergankelijkheid van alles onder de zon en de zoektocht naar de zin van het leven.
Jeremia was een profeet die de boodschap van God verkondigde aan het volk van Israël. Hij waarschuwde voor de gevolgen van de leefstijl van het volk.
Hoewel de boodschappen van Jeremia soms moeilijk en pijnlijk waren om te horen, bevatten ze ook hoop op herstel, vergeving en verlossing. Donker en licht in één boodschap.

 

zondag 3 maart 2024

We zijn voor de schikking uitgekomen op de bolvorm. Jeremia wees op broodnodige verandering van het leven op aarde om het in de toekomst beter te kunnen hebben.
Zijn boodschap viel niet in vruchtbare aarde. Daarom is de bol in het begin van de 40dagentijd donkerbruin en wordt deze
gedurende de veertig dagen groener: het licht dringt door.
De teksten uit Prediker en Jeremia versterken het beeld van de ronde vorm: de kringloop van het leven. Na een week van
bezinning leert het ons rust te hebben en te vertrouwen op het mooie dat komen gaat: de opstanding van het licht, de nieuwe morgen. Pasen verkondigt dat Gods licht sterker is dan de duisternis.

Goede dagen toegewenst door de commissie symbolisch bloemschikken in Lage Zwaluwe onder leiding van
Siets Baggerman

zondag 3 maart 2024